Pagina's

zondag 11 mei 2014

DIY: 2 recepten tot 1 kookkunst. In samenwerking met GirlzLife

Heehoi meiden.
Vandaag een heel nieuw artikel in samenwerking met GirlzLife. Allebei hebben wij ons lievelingsrecept uitgekozen. Deze twee recepten gaan we bij elkaar voegen, zodat het 1 wordt. Het kan heel vies worden, maar misschien wordt het ook wel super lekker en maken jullie het een keertje? Benieuwd wat het recept is? Lees dan snel verder! Have fun!




Als eerst stel ik jullie voor aan GirlzLife. Een poosje geleden hebben twee super leuke meiden op twitter een account aangemaakt over make-up, fashion, lifestyle, food en hot boys. Oelala altijd goed! Er zullen vooral veel foto's door je tl schieten en leuke quotes die ze uit liedjes halen. Klik hier als je GirlzLife wilt volgen op twitter.

GirlzLife heeft gekozen voor lasagne. Hieronder kun je lezen hoe zij het maakt.

Lasagne:

Wat je nodig hebt:
500 gram gehakt
2 grote zakken Italiaanse groente
1 pot (600 gram) bolognese  
1 zakje bechamelsaus
1 zakje geraspte kaas
Lasagnebladen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het gehakt in de pan en bak het bruin. Daarna doe je de twee grote zakken groente erin en een beetje peper en zout. Als de groentes goed warm zijn doe je de pot bolognese erin en laat het even pruttelen. Daarna moet het zakje bechamelsaus erin ( op de verpakking staat hoe je de saus moet maken ). Nadat de saus erin zit doe je het halve zakje kaas er doorheen. En laat dit alles even staan. Ondertussen pak je een grote ovenschaal en vet hem in met boter. Haal de pan van het vuur. Doe eerst een laagje van de saus in de schaal. Bedek het daarna met lasagnebladen. En ga zo door tot de schaal vol is. En als laatste strooi het laatste beetje kaas eroverheen. En dan moet de lasagne nog 30 minuten in de oven.

Ik heb gekozen voor wraps. Lekker en makkelijk om te maken!

Ingrediënten (voor 4 personen):
Honing Mexicaase Wraps.
2 kipfilets
1 ui
1 paprika
1 blikje maïs
zakje geraspte kaas
1 blike ananas
olie
boter


  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vermeng in een kom de Mix voor Tomatensaus met 150 ml water en laat de saus nog minstens 5 minuten staan.
  3. Snijd de kip in blokjes.
  4. Verhit de olie of boter in een pan en bak de kip rul en bruin. Voeg de ui, paprika, maïs en ananas toe en bak deze nog even mee.
  5. Voeg 100 ml water en de Mexicaanse Kruidenmix toe en verhit het geheel ca. 1 minuut terwijl je het omschept. Vul de Wraps met het kipmengsel en rol ze op.
  6. Leg de gevulde Wraps in een ingevette ovenschaal. Bedek de Wraps voor milde eters alvast met een gedeelte van de Tomatensaus uit stap 2. Meng de Spicemix door de resterende Tomatensaus en bedek hiermee de andere Wraps.
  7. Strooi tot slot de geraspte kaas over de Wraps en plaats de schotel 10 minuten in de oven.

Wij doen meestal geen Spicemix door de tomatensaus of gebruiken de helft.

Nu het leukste van alles. Van 2 gerechten 1 maken. 

Ingrediënten:
Honing Mexicaanse wraps.
Bolognesesaus
300 gram gehakt.
Italiaanse groentemix.
1 blikje ananas.
1 blikje maïs.
geraspte kaas.
zout.
peper.
olie
boter

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe een beetje zout en peper op het gehakt. Verhit de olie en boter in de pan en bak daarin het gehakt bruin Voeg de Italiaanse groentemix, ananas en maïs toe en laat het nog even mee bakken. Doe nu de bolognesesaus erbij. Laat dit koken. Vul nu de wraps met het gehaktmengsel. Strooi de kaas over de wraps en plaats het 10 minuten in de oven.

We hebben geen flauw idee als het lekker is! De Italiaanse groenten in de wraps klinkt wel lekker. Wij zeggen: probeer het uit! 

Wat vinden jullie van dit artikel? Moet ik dit vaker op mijn blog plaatsen? Moeten er dingen veranderen in de volgende artikelen, of moet ik dit gewoon niet meer doen? Laat het me even weten!

Dikke Kus,
NagelsvoorJou en GirlzLife

Geen opmerkingen:

Een reactie posten